Tuomas Hynynen

Tuomas Hynynen

Ikä 42 vuotta

Perheeseeni kuuluu vaimo, kaksi lasta ja koira

tuomas.hynynen@evl.fi

040-411 0101

Facebook-profiilini
Takaisin etusivulle   Koulutukseni ja työkokemukseni

Vahvuuteni Pitäjänmäen kirkkoherran virkaan

Pitäjänmäen kirkkoherran virkaa varten vahvuuksiani ovat

 1. Teologista osaamistani olen syventänyt väitöskirjan verran. Väittelin tohtoriksi 9.11.2019 kirkon etiikasta. Väitöskirjani avaa paljon syvällisiä näkökulmia kirkon teologiaan ja etiikkaan, myös tämän päivän kiistakysymyksiin. Väitöskirjani on saatavilla pdf-tiedostona sekä kirjana.

  Teologiseen osaamiseeni voit tutustua myös vaikkapa katsomalla vähän vanhempaa tuotantoa, esitelmäni Kirkon tutkimuskeskuksen seminaarista Tampere-talosta 20.4.2015. Esitelmä alkaa videon kohdasta 4:20.

  Lokakuussa 2019 ehdotin kirkon avioliittokiistan ratkaisemiseksi ihmissuhteen siunaamisen kaavaa, jolla kirkko voisi säilyttää luomiseen perustuvan avioliittokäsityksensä ja samalla osoittaa hyväksyntää ja siunauta kaikkia hyväätekeviä ihmissuhteita. Ehdotus teologisine perusteluineen ja esimerkkikaavoineen löytyy kokonaisuudessaan täältä.

 2. Hengellistä johtajuutta olen harjoittanut kirkkoherran tehtävissä noin 13 vuoden ajan Lopella. Lisäksi olen työskennellyt kaupunkiseurakunnissa Heinolassa ja Helsingissä (Taivallahti ja Munkkiniemi) yhteensä 4 vuoden ajan. Hengellisenä johtajana kutsun ihmisiä armahtavan Jumalan luokse. Uskon, että totuus tekee ihmisen vapaaksi, ja siksi omassa elämässä ja työpaikalla kannattaa selvittää vaikeitakin asioita.

  Kirkko palvelee kaikkia ihmisiä uskontokunnasta, kirkkokunnasta ja ominaisuuksista riippumatta. Luottamus kirkkoon syntyy siitä, että seurakunta hoitaa omat tehtävänsä ensiluokkaisesti. Ihmisten välillä luottamus syntyy kohtaamisesta, vuorovaikutuksesta ja toisten palvelemisesta.

 3. Muutosjohtajana, työyhteisön johtajana ja kehittäjänä olen taitava. Olen kehittänyt vankkaa osaamista useilla johtamisen osa-alueilla. Esimerkiksi keväällä 2020 olen kouluttanut Tampereen hiippakunnan kirkkoherroille seurakunnan valmiussuunnitelmien laatimista, ja tammikuussa 2021 olen kehittänyt mallia, jolla voidaan arvioida käytännön tasolla henkilötietojen käyttöä seurakunnassa. Sivutoimisesti olen kehittänyt kirkolle oman sijaispankin.

  Johtamani työyhteisö on oppinut paljon uusia toimintatapoja, innostunut uudesta, selvittänyt ristiriitoja ja kulkenut johdollani myös kriisien läpi.

 4. Viestintää harjoitan sekä paikallislehtien kautta että valtakunnallisissa medioissa. Hesari on julkaissut Vieraskynä-kirjoitukseni 22.10.2016 sekä mielipidekirjoitukseni 7.11.2019 ja 3.12.2019, Suomen Kuvalehti puheenvuoroni 11.9.2020. Lisäksi olen kirjoittanut useita teologisia puheenvuoroja Kotimaa-lehteen ja kirjoitan harvakseltaan blogia Kotimaa.fi -palvelussa ja vaikutan Facebookissa.

  Nykyinen työpaikkani Lopen seurakunta on ottanut minun johdollani kevällä 2020 valtavan digiloikan ja on maaliskuusta 2020 eteenpäin striimannut jumalanpalvelusten lisäksi muun muassa konsertteja, keskustelutilaisuuksia, herätysliikkeen seuroja ja valtuuston kokouksia. Tilaisuuuksiin voi osallistua sekä Facebookissa että YouTubessa. Tekijänoikeussyistä tilaisuudet ovat nähtävillä vain viikon ajan tilaisuuden jälkeen.

 5. Yhdenvertaisuus- ja ympäristötyössä merkittävin saavutukseni on yhdenvertaisuus- ja ympäristövaikutusten arviointi kaikissa Lopen seurakunnan hallintopäätöksissä jo lähes kahden vuoden ajan. Vaikutusten järjestelmällinen arviointi tekee ongelmista ja kehittämismahdollisuuksista näkyviä ja haastaa viranhaltijat ja päättäjät ottamaan yhdenvertaisuus- ja ympäristönäkökulmat huomioon jokaisessa päätettävässä asiassa.

  Ympäristö- ja yhdenvertaisuusasiat eivät siten unohdu juhlapuheisiin tai haaveisiin paremmasta tulevaisuudesta, vaan nämä tärkeät näkökulmat tulevat huomioiduksi joka ikisessä asiassa, joka seurakunnassa päätetään.

  Olen esitellyt Lopen mallia Tampereen hiippakunnan kirkkoherroille ja talouspäälliköille lokakuussa 2019.

 6. Pappina olen läsnä seurakuntalaisten arjessa ja juhlassa, kehdosta hautaan. Olen pitänyt vähintään yhden rippikoulun joka vuosi koko työurani ajan. Johtamani seurakunta tekee paikkakunnalla luontevaa ja antoisaa yhteistyötä kunnan, koulujen, yhdistysten ja paikallisten yritysten kanssa.